Διαχειριστές Ιστολογίου

Υπεύθυνοι Β' Λυκείου σχ. χρ.2011-12

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Μουσική με διαφορετικό μάτι...



Μουσική μπορείς να ακούσεις και χωρίς την βοήθεια της ακοής σου,μπορείς να την νιώσεις με μία απλή δόνηση του σώματός σου. Και η μελωδία να εισχωρήσει μέσα στο σώμα σου και στον εγκέφαλό σου και η διάθεση σου με κάποιον άγνωστο λόγο να ανέβει και να αρχίσεις να χορεύεις. Μουσική δεν είναι μόνο ενωμένες νότες που έχουν ως αποτέλεσμα κάποια μελωδία.Αλλά είναι κάτι που αν το αγαπάς σε τρελαίνει. Σε στέλνει σε έναν άλλο κόσμο πολύ τρυφερό, χωρίς μίσος, διχόνοια, χωρίς ''οικονομικά προβλήματα'' και δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πάρα μόνο την μελωδία που εκτελείς και την ευχαρίστηση που σου εκπέμπει αυτή. Νιώσε την μουσική μέσα σου!!!

Κώστας Κιοσόγλου..Β' Λυκείου...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Η έκφραση της αγάπης γίνεται απλή όταν βρείτε το σωστό τρόπο ή να είναι πιο συγκεκριμένα το κατάλληλο τραγούδι για να πει το συναίσθημά σας .Η μουσική είναι  η μορφή τέχνης που έχει τη δύναμη να κλέψει τις καρδιές και τα μυαλά όλων των ανθρώπων!

Εκφράζοντας ένα συναίσθημα όπως η αγάπη γίνεται πιο εύκολα με το σωστό είδος της αγαπησιάρικης μουσικής. Η αγάπη είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα και θα πρέπει να έχετε το σωστό είδος της μουσικής να εκφράσει το συναίσθημα στο άλλο πρόσωπο. Εκφράζοντας την αγάπη στα αγαπημένα πρόσωπα μέσα από τα τραγούδια είναι απλά τέλειο, και αυτός είναι ο  ένας λόγος γιατί οι άνθρωποι σκέπτονται  ποιο τραγούδι να επιλέξουν ως πρώτο χορό στον γάμο τους ...

Οι λέξεις έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν οποιοδήποτε μήνυμα σε οποιονδήποτε , έτσι αν συναντήσετε ένα ερωτικό τραγούδι που περισσότερο ή λιγότερο αγγίζει όλα τα αισθήματα και τα συναισθήματα σας, τότε έχετε πραγματικά ένα μεγάλο κομμάτι στα χέρια σας. Τραγούδια αγάπης όχι μόνο σου λένε τα συναισθήματα κάποιου , αλλά δημιουργούν και μια ρομαντική ατμόσφαιρα κάθε φορά που παίζονται!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που σχετίζονται με τα τραγούδια αγάπης, εκτός από τους ερωτικούς στοίχους. Η μελωδία των τραγουδιών, η αίσθηση και ο ρυθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός απλού και ενός ερωτικού τραγουδιού!!!

Ο έρωτας είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες στη ζωή και τα τραγούδια είναι ίσως το απόλυτο μέσο μέσω του οποίου αυτό το συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί υπέροχα!

Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος τα συναισθήματα και η χαρά του δεν γνωρίζουν όρια και γι 'αυτό θέλει όλους να ξέρουν για την αγάπη του μέσα από τα τραγούδια αγάπης. Κάθε φορά που κάποιος είναι ερωτευμένος, θα τον βρείτε κάποια στιγμή να σιγοτραγουδά μια γλυκιά μελωδία. Η αγάπη και η μουσική έχουν μια σύνδεση πολύ βαθιά και αυτό είναι παγκοσμίως δεδομένο. Η αγάπη και η μουσική έχουν μια σύνδεση που τρέχουν πολύ βαθιά πράγματι!

Έτσι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να μην ξέρετε πώς να εκφράσετε την αγάπη σας ξανασκεφτείτε πως ένα κομμάτι αν είναι το κατάλληλο κομμάτι μπορεί να μιλήσει πολύ καλύτερα από απλά λόγια…….

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ημερολόγιο Project - 9/2011



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ PROJECT
Οκτώβρης  2011
Στο νέο πλαίσιο δράσης Ερευνητικής Εργασίας που εφαρμόστηκε φέτος στην Α’ Λυκείου έχουν εμπλακεί δύο καθηγητές του μουσικού σχολείου. Ο κ. Τρόπιος Γιώργος φιλόλογος  και η κ. Παυλίδου Κάκια πληροφορικός.Οι μαθητές, 10 άτομα στο σύνολο, εξέφρασαν περιέργεια αλλά και προθυμία για το νέο μάθημα. Χωρίστηκαν σε δυο ομάδες με  διαδικασία τέτοια  ώστε να υπάρχει ποικιλία χαρακτήρων και δυνατοτήτων σε κάθε ομάδα.
Κατατέθηκαν τρία θέματα:
1)Η ισότητα των φύλων χθες και σήμερα
2)Όψεις του παραμυθιού στην ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση
3)Σύγχρονες διατροφικές συνήθειες
Έγινε μια μικρή εισήγηση για το κάθε θέμα από τους καθηγητές προς τον σύλλογο παρουσιάζοντας στόχους και μεθοδολογία. Τελικά προκριθήκαν τα δυο πρώτα και οι μαθητές στη συνέχεια επέλεξαν το δεύτερο θέμα. Επιλέχτηκαν τελικά τα παραμύθια ως αντικείμενο έρευνας. Οι ομάδες πια με τους καθηγητές παρέα (με συντονιστικό ρόλο κυρίως ) προσπάθησαν να καταλήξουν σε ερευνητικά ερωτήματα. Έγιναν στην τάξη αρκετά Brainstorming, ομαδοποιήσεις εννοιών και ιδεών και τελικά καταλήξαμε στα εξής:
Η πρώτη ομάδα αποφάσισε να ερευνήσει για τους κακούς των παραμυθιών, να καταγράψει τους ήρωες, τα χαρακτηριστικά τους , τη δράση τους και να εντοπίσει το βασικό χαρακτηριστικό που τους κατατάσσει σε αρνητικούς ήρωες. Χρησιμοποιώντας και αρνητικά παραμύθια θα μελετήσει πόσο κακοί είναι τελικά αυτοί οι ήρωες, αν υπάρχει προκατάληψη απέναντι τους και αν εντέλει είναι αδικημένοι.
Η δεύτερη ομάδα, μελετώντας τα ίδια παραμύθια θα ερευνήσει για τους καλούς με τα ίδια βήματα. Και οι δυο ομάδες στη συνέχεια θα εξάγουν δικά τους συμπεράσματα και μάλλον θα γράψουν ως τέχνημα το δικό τους σύγχρονο αντιπαραμύθι. Τώρα είμαστε σε φάση όπου αναζητούμε πηγές.
To be continued………

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

    ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Την ημέρα της 27ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή από τους μαθητές του σχολείου μας θυμίζοντας τον λόγο για τον οποίο είμαστε σήμερα ελεύθεροι και μπορούμε να έχουμε μια ζωή χωρίς πολέμους…




Ακούστηκαν  τραγούδια για την εποχή του πολέμου από την Ευρωπαϊκή χορωδία του σχολείου μας όπως το ΄΄ακορντεόν ΄΄, ΄΄της αγάπης αίματα΄΄ κτλ.

 
Επίσης απαγγέλθηκαν ποιήματα από κάποιους μαθητές και μαθήτριες…


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές με την μεγαλύτερη επίδοση στα μαθήματα έλαβαν ένα τιμητικό βραβείο από τον διευθυντή του σχολείου μας


Το μουσικό μέρος της γιορτής το ανέλαβε ο κ.Ζλίκας 
 Ενώ το χρονικό και τα ποιήματα ήταν υπόθεση της κ.Χατζή..
 Ευχαριστούμε επίσης την κ.Παυλίδου για το slide show που έπαιζε κατά την διάρκεια της γιορτής ….


Και τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της πρόσφατα αδικοχαμένης καθηγήτριας μας κυρίας Μαρίας Ρίζου.

Ημέρα 28 Οκτωβρίου όλοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών ξύπνησαν και ετοιμάστηκαν με τα κόκκινα γιλέκα και τους κόκκινους μπερέδες τους για να πάνε στην παρέλαση….
Τα παιδιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση της χώρας μας την δεδομένη στιγμή δεν γύρισαν  το κεφάλι τους στους επισήμους αλλά τους γύρισαν την πλάτη κοιτώντας την φιλαρμονική ομάδα της πόλης ….
Φυσικά, κλέψαμε την παράσταση...