Διαχειριστές Ιστολογίου

Υπεύθυνοι Β' Λυκείου σχ. χρ.2011-12

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Διώξε το ΄΄βαριεμαι΄΄....



Τι λυπητερή λέξη το βαριέμαι. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει νέος που να μην έχει υπάρξει μέρα που θα πει την λέξη βαριέμαι. Άραγε ισχύει όλο αυτό ή είναι απλά μια ένδειξη του ανθρώπου για την δικιά του οπτική γωνία της ζωής?
Γιατί αντί ένας νέος άνθρωπος την στιγμή που λέει βαριέμαι να αφήνει το εαυτό του άπραγο και να μην ασχολείται με κάτι διαφορετικό από το ποιο απλό, από μια ζωγραφιά μέχρι τα όρια των δυνατοτήτων του?
Είμαι 17 χρονών και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην έχω εκφέρει την λέξη βαριέμαι. ΚΡΙΜΑ. Η ζωή είναι το θείο δώρο και εμείς αντί να εκμεταλλευόμαστε και το δευτερόλεπτο αυτής ''βαριόμαστε''.
Προσπάθησε να διώξεις το βαριέμαι από μέσα σου!!.. O δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι δύσκολος. Μπορείς να κάνεις κάτι πολύ απλό, χρησιμοποίησε την ακοή σου ξεκίνα να διώχνεις το "βαριέμαι" από μέσα σου βάζοντας ένα μουσικό κομμάτι το οποίο θα ξέρεις πως θα σου αλλάξει τα συναισθήματα, θα σε ενεργοποιήσει..
Σφύριξε χαρούμενα μπορείς, με την μουσική μέσα σου να ενεργείς.. ;)


by Κώστας Kιοσόγλου :D

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα!! :).. Ποτέ δεν πρέπει να λες βαριέμαι.. Υπάρχει πάντα κατι με το οπίο μπορεις να αξιοποιήσεις ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου.. Και είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αφήνεις ούτε ένα λεπτό να περνάει χωρίς να το "εκμεταλευτείς"!! Και στο κατω-κάτω η ζωή είναι μικρή, κριμα να μην περνάς ωραία ;)

    Πένυ.. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα είναι αντανακλάσεις του νού, στο επίπεδο της πραγματικότητας...

    Είναι θεμα συνειδητής εκπαιδευσης του ΝΟΥ προς την αισιοδοξη αντιμετωπιση καθε καταστασης,
    ακομη κι οταν ο Χρονος λιμνάζει
    ακόμη κι οταν το Φως λιγοστευει και θελει να εστιάσεις περισσότερο για να διακρίνεις την ΑΙΤΙΑ που θα σε κανει ξανα να ΜΠΕΙΣ στο ΧΟΡΟ.....

    η ΕΣΩμουσική οφειλει παντα να ακούγεται ΔΥΝΑΤΑ....
    ακομη κι αν ολοκληρη η Κοινωνία βυθιστεί σε μία νωχελική απραξία.....

    Φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Πένυ.
    Έχεις απόλυτο δίκιο...
    Ειναι αισιόδοξο να υπάρχουν ακόμη άτομα που έχουν αυτήν την άποψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αισιοδοξία... Ναι! Θα πρέπει να υπάρχει άπειρη στο μυαλό του ανθρώπου και με την βοήθεια αυτής μπορεί ο νους να ξεφύγει απο το βαριέμαι και να σκεφτεί πράγματα ευχάριστα. Η ΕΣΩμουσική με την δική μας βοήθεια μπορεί πάντα να ακούγετε δυνατά και να συνεχίζουμε την ζωή δημιουργικά και με καλή διάθεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μία νότα ακόμα...